www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Prevenire și control boli transmisibile Rujeola Vaccinul ROR 1 Sunt posibile complicații în urma vaccinării?

Sunt posibile complicații în urma vaccinării?

Complicațiile în urma vaccinării sunt acele consecințe care depășesc cadrul reacțiilor considerate normale în urma vaccinării și care afectează în mod semnificativ starea de sănătatea a persoanei vaccinate. Dacă un sugar sau un copil de vârstă mică reacționează la vaccinarea ROR cu febră, rareori pot apărea convulsii febrile. Acest lucru rămâne, de obicei, fără consecințe.

Reacțiile alergice sunt foarte rare. În general, acestea se datorează excipienților vaccinului, cum ar fi gelatina sau antibioticele (conținute în urme). Un șoc anafilactic s-a raportat doar în cazuri izolate.

De asemenea, în cazuri izolate s-a ajuns la echimoze după vaccinare din cauza reducerii numărului de trombocite. De obicei, acestea dispar rapid și fără consecințe, evoluții mai severe existând numai în cazuri izolate.

Foarte rar, la adolescenți și adulți, s-a observat inflamația prelungită a articulațiilor.

Nu există niciun indiciu că virusul urlian atenuat folosit în acest vaccin poate cauza meningită.

În literatura medicală de specialitate au fost raportate foarte rar alte boli ale sistemului nervos (de ex. convulsii, disconfort, paralizii temporare) sau inflamații vasculare în corelare de timp cu vaccinarea.

Notă: O alergie la proteinele din ou nu constituie contraindicație pentru vaccinarea ROR, deoarece virusurile vaccinului împotriva rujeolei și oreionului nu sunt cultivate pe ouăle de pui, ci în celulele de pui embrionare.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.