Direcția de Sănătate Publică

a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Naţională fără Tutun, 15 noiembrie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Naţională fără Tutun, 15 noiembrie 2012

Slogan: „Câştigă independenţa faţă de tutun”

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a -3- a joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiilor producătoare de tutun, demersurile forurilor internaţionale privind lupta împotriva bolilor asociate consumului de tutun, precum şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos.

Obiectivele generale ale campaniei de informare-educare sunt: informarea şi  conştientizarea populaţiei  asupra  riscurilor  asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun.

Pentru a marca Ziua  Naţională fără Tutun, Direcţia de Sănătate Publică Neamţ prin Compartimentul de Evaluare si Promovare a Sănătăţii va desfăşura următoarele activităţi:

• joi, 15 noiembrie 2012 - postarea pe site-ul DSP Neamţ a materialelor informative referitoare la eveniment;
  • vineri, 16 noiembrie 2012
    • ora 12.00 -  expoziţie cu desenele elevilor din clasele a IV-a ai  Şcolii cu clasele I-VIII „Elena Cuza” din Piatra Neamţ, realizate în cadrul proiectului „Sănătate de nota 10” derulat în parteneriat cu Centrul de Evaluare,  Prevenire şi Consilere Antidrog Neamţ;
    • ora 11.00 -  activitate de informare şi educare a elevilor de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” din Roman (activitatea va fi susţinută de doamna dr. Gabriela Popovici, medic primar pneumolog şi domnul dr. Emanuel Nazaretian).
  • intervalul 19 noiembrie – 14 decembrie 2012: derularea de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Neamt – Compartimentul de Evaluare si Promovare a Sănătăţii a proiectului „Substanţe benefice şi substanţe nocive pentru sănătatea mea” la clasele a VII-a de la Liceul de Artă „Victor Brauner” şi  Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamţ.

Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.