www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri, 26 iunie 2019

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri, 26 iunie 2019

Slogan: „În primul rând, ASCULTĂ”

Direcţia de Sănătate Publică Neamț, în parteneriat cu , Agenția Antidrog  Neamț,Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ARAS România, IPJ Neamț- Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității  celebrează în data de 26 iunie 2019, Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri,  şi organizează, în perioada 26 iunie – 19 iulie 2019, campania IEC cu sloganul „În primul rând, ASCULTĂ” şi mesajul-cheie „Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”.

Campania „În primul rând, ASCULTĂ” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia.

Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor.

La nivel global, există un minim estimat de 190.000 de decese premature (în cele mai multe cazuri evitabile) din cauza consumului de droguri, majoritatea atribuite utilizării opioidelor.

Drogurile nu afectează doar consumatorii; acestea provoacă familiilor şi celor dragi, dificultăţi enorme şi suferinţă.

În România, consumul oricărui drog ilicit prezintă prevalențe de două ori mai mari în rândul adulților tineri (grupa de vârstă 15-34 ani), față de cele înregistrate în populația generală (15-64 ani), dar ratele sunt similare celor identificate în populația școlară (16 ani).

Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor și tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate.

PĂRINȚII au cea mai mare influență în a-și ajuta copiii să crească fericiți și să învețe să se descurce bine în situații dificile de viață.

PROFESORII pot avea o influență pozitivă asupra copiilor și tinerilor pentru a-i ajuta să crească fericiți și optimiști.

În județul Neamț se organizează următoarele acţiuni:

  • transmiterea materialelor informative pe această temă primite de la INSP Bucuresti către reţeaua de mediatori sanitari/asistenţi medicali comunitari din judeţ şi reţeaua de medicină şcolară prin intermediul poştei electronice;
  • activităţi de informare-educare în tabere școlare derulate de personalul medical din cabinetele  şcolare;
  • activităţi de informare-educare în unităţi de învăţământ şi în comunităţi derulate de asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari;
  • postarea pe site-ul DSP Neamț și pe pagina de facebook a compartimentului a materialelor primite în format electronic de la INSP București;
  • organizarea în data de 26.06.2019, ora 11, a unei activități în parcul Tineretului din Piatra Neamț.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi monitorizarea activităţilor campaniei.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.