www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - rujeola în județul Neamț, la 20.04.2018

COMUNICAT DE PRESĂ - rujeola în județul Neamț, la 20.04.2018

In judetul Neamt continua epidemia de rujeola; in trim. I 2018 s-au inregistrat 94 de cazuri de rujeola: iar in luna aprilie, au intrat  in supraveghere 52 cazuri noi. Din totalul acestora 10 cazuri au fost  forme grave din care 2 cazuri s-au soldat cu deces.

In aceasta perioada s-au constituit 3 focare de comunitate si anume: Girov (9 cazuri), Valeni Piatra Neamt (20 cazuri) si Vanatori Tirgu Neamt (12 cazuri). Atat pentru fiecare caz cat si pentru focare s-au efectuat anchete epidemiologice, depistarea cazurilor, verificarea antecedentelor ROR, mobilizare la vaccinare, educatie sanitara, triaj epidemiologic.

Principala masura de preventie si limitare a rujeolei o reprezinta vaccinarea.

Reamintim schema de vaccinare:

  • grupa 9–11 luni - o doza ROR (doza a fost introdusa ca măsura speciala de limitare a epidemiei  la nivel național);
  • 12 luni – doza I ROR;
  • 5 ani – doza II (rapel) ROR.

In trim. I 2018 s-au efectuat in judetul Neamt 2097 doze de ROR; nu s-au inregistrat  cazuri de reactii adverse la vaccinare.

Vaccinul ROR este sigur si eficace.

Vaccinarea antirujeolica  cu asigurarea unei acoperiri vaccinale de peste 95% reprezinta cea mai buna masura de preventie si limitare a epidemiei de ru-jeola. 

 
Cu legatura cu acest element

        Copyright © 2004-2020 Direcția de Sănătate Publică Neamț.